augustus, 2016

za06aug18:30za23:59Tribute Night

Meer

Details

Zaterdag 6 augustus staat het sein weer op Groenmarkt voor een avondvullend live muziek programma. Een drietal bands zullen de avond opluisteren met een tribute night.

Om 18.30 uur trapt de uit ’s Hertogenbosch afkomstige Duketown Slim af met akoestische blues. Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers van de traditionele deltablues. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk. Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze bossche bluesman wanneer hij het genre serveert met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel. Met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel is hij een aanrader voor iedere bluesliefhebber.

Vanaf 20. 30 uur is tijd voor een Peter Green’s Fleetwood Mac tribute. ‘Need your love so bad’, ‘Black magic woman’, ‘Oh well’, grote hits geschreven door zanger gitarist Peter Green die met zijn band Fleetwood Mac eind jaren 60 naam maakte. Gitarist Will Sophie (Blues Power, Oberg, Erwin Nijhoff Band) en zanger/gitarist Richard van Bergen (Shiner Twins, Rootbag & Qeaux Qeaux Jones) sloegen in 2013 de handen ineen om hun held te eren met een tributeband. Zij worden bijgestaan door Neerlands beste Roots & Blues ritme sectie: Jody van Ooyen, drums en Roelof Klijn, bas. Tijdens hun show wordt bekend maar ook obscuur werk van Fleetwood Mac ten gehore gebracht. De nadruk hierbij ligt op de Blues songs. Opzwepende gitaarduels, soulvolle zang en een meedogenloos groovende ritme sectie staan garant voor een topavond voor Peter Green’s Fleetwood Mac-fans en Blues liefhebbers in het algemeen.

De avond wordt vanaf 22:45 uur afgesloten met een ode aan Creedence Clearwater Revival. De geschiedenis van CCR gaat terug naar 1950, maar kende zijn hoogtijdagen in de periode 1968-1972. Jeroen Molenaar (drums), Peter Badenbroek (bas), Herman Onnen (gitaar), Frank Stukker (gitaar) en  Ramon Doornekamp (vocals) spelen de bekendste nummers van CCR. ‘I Put a Spell on You’, ‘Suzie Q’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Down On The Corner’, ‘Up Around The Bend’ en uiteraard ‘Proud Mary’ zijn slechts een paar van de vele nummers die voorbij gaan komen.

poster-zat6augustus2016-v2

Tijd

(Zaterdag) 18:30 - 23:59

Locatie

Het gezelligste plein van Amersfoort

Groenmarkt, 3811CP Amersfoort

footer-logos-SNS
footer-logos-segafredo
footer-logos-sabi-sands
footer-logos-profin-2
footer-logos-burgt-strooij
footer-logos-ben-smeeing
footer-logos-grolsch
footer-logos-scheerder
X