september, 2016

za03sep18:30za23:59Groenmarkt Blues & Rootshet leukste Blues festival van midden Nederland

Meer

Details

Zaterdagavond 3 september staat de Groenmarkt voor de zesde keer in het teken van de ‘Groenmarkt Blues & Roots”.

De avond begint om 18:30 uur met ‘The Damned and Dirty‘; een van de meest spannende en innovatieve duo’s in de blues traditie. De kern is delta blues, met fingerpicking, loeiende blues harp en rauwe vocalen. Luisterend naar de nummers en de kwaliteit van de teksten zul je denken dat je uiteindelijk in een zaal of festival in het zuiden van de Verenigde Staten beland bent en luistert naar een van de beste Amerikaanse duo’s. Hun eerste drie albums hebben 3 jaar op rij allemaal de award voor “Best Blues Album” gewonnen (door de Nederlandse Blues Foundation).

Om 20:30 is het de beurt aan de uit Memphis, Tennessee afkomstige band ‘Southern Avenue‘. Diep geworteld in de blues brengt ‘Southern Avenue’ aanstekelijke ritmes, soul gitaarklanken, meesterlijke muzikaliteit en meeslepende zang. ‘Southern Avenue’ is de hoge energie-blues band die je niet wilt missen. In hun geboortestad Memphis, worden ze door velen beschouwd als de “toekomst van het genre”. Als ‘Memphis Music’ een genre is, dan is dit het! ‘Southern Avenue’ was begin 2016 één van de finalisten tijdens de “International Blues Challenge”.

De avond wordt vanaf 22:30 uur afgesloten door ‘Mojo Man‘. Dit gaat heel bekend klinken voor iedereen die z’n blues, rock en soul ABC’s kent. Grote helden als Jimi Hendrix, Otis Redding en de Rolling stones zijn overduidelijke invloeden. ‘Mojo Man’ maakt muziek voor een groot publiek met een seventies sound van blues, rock and soul. Wat deze 9 koppige band echt bijzonder maakt is de 5-mans blazers sectie. De energie van hun shows spat er van af en spreekt zowel een jong als een oud publiek aan.

Tijd

(Zaterdag) 18:30 - 23:59

Locatie

Het gezelligste plein van Amersfoort

Groenmarkt, 3811CP Amersfoort

footer-logos-SNS
footer-logos-segafredo
footer-logos-sabi-sands
footer-logos-profin-2
footer-logos-burgt-strooij
footer-logos-ben-smeeing
footer-logos-grolsch
footer-logos-scheerder
X