september, 2015

za12sep11:00za17:00DAG VAN DE AMATEURKUNST

Meer

Details

In Amersfoort openen de amateurkunstverenigingen op zaterdag 12 september het nieuwe seizoen tijdens de Dag van de Amateurkunst. Op deze dag kan het publiek tussen 11.00 en 17.00 uur gratis kennismaken met koren, muziekkorpsen, big bands, muzikale ensembles, dans- en toneelverenigingen en een kunstschildersvereniging. Zij laten zien en horen hoeveel plezier je kunt beleven aan amateurkunst.

Amersfoort telt zo’n 140 amateurkunstverenigingen zoals koren, muziekkorpsen, orkesten, toneel-, dans-, foto- en filmverenigingen. Zij vormen een vitaal onderdeel van het culturele leven en dragen wezenlijk bij aan de leefbaarheid van de stad. Amateurkunst kweekt saamhorigheid en wederzijdse waardering, van jong tot oud. De amateurkunst in zijn geheel heeft een belangrijke positie in het sociaal, cultureel en economisch leven van Amersfoort.

Bureau Amateurkunst Amersfoort van Scholen in de Kunst is de schakel tussen de amateurkunstverenigingen en de stad. Zij organiseren jaarlijks diverse activiteiten waardoor de amateurkunst zichtbaar wordt voor het publiek.

 

Met op het podium van de Groenmarkt
13:30 – 14:15 uur: New Manhattan Big Band »
15:00 – 15:45 uur: Politie Bigband Promotion »

 

 

Tijd

(Zaterdag) 11:00 - 17:00

footer-logos-SNS
footer-logos-segafredo
footer-logos-sabi-sands
footer-logos-profin-2
footer-logos-burgt-strooij
footer-logos-ben-smeeing
footer-logos-grolsch
footer-logos-scheerder
X